Renée Marell

MSc. Orthopedagoog (BAPD), AAT Level 3


Hoi allemaal, mijn naam is Renée. Ik ben orthopedagoog en oprichter van Therapoot. Sinds 2013 werk ik als gedragswetenschapper binnen de jeugdhulpverlening. Therapoot is in 2014 geboren door mijn twee passies te combineren, namelijk het werken met kinderen en jongeren én het werken met dieren. Ik vind het belangrijkste aan ons werk dat we een goede vertrouwensband met de jeugdigen opbouwen door aan te sluiten bij hem/haar. In de afgelopen jaren heb ik veel bijscholingen gevolgd op het gebied van hechting(-sproblematiek) en trauma. Daarnaast heb ik mij verdiept in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit en ben ik medeauteur van het Duitse boek "Hochbegabung und Hochsensibilität" (2021).


In de afgelopen 10 jaar is Therapoot uitgegroeid tot een topteam met ieder zijn eigen expertise.

In 2022 heb ik Stichting Animal Assisted Therapy opgericht, waar ik samen met een topteam professionals opleidt, verbindt en ons werkveld verder ontwikkel. 

Brenda Timmermans

MSc. Orthopedagoog (BAPD)


Mijn naam is Brenda. Ik ben MSc. Orthopedagoog (BAPD) en werk sinds 2020 bij Therapoot. Ik heb tijdens mijn opleiding de pabo gecombineerd met pedagogische wetenschappen, waardoor ik op basisscholen les heb kunnen geven en tegelijkertijd heb geleerd om diagnostiek en behandelingen uit te voeren bij kinderen en jongeren. In 2024 start ik daarnaast nog met een opleiding tot GZ-psycholoog. Naast mijn werk bij Therapoot, werk ik ook als gedragsdeskundige bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ik ben geboren en getogen in Bingelrade, een echt meisje van het dorp dus. Mijn hobby's zijn judo, toneel en skiën. Bij Therapoot ben ik de enige hulpverlener die niet met dieren werkt, niet omdat ik niet van dieren hou, maar simpelweg omdat ik er zelf geen heb. Wel ga ik heel graag op bezoek bij de schilpadden van mijn ouders.
Ik vind het belangrijk om jeugdigen echt te zien en samen te kijken wat we kunnen bereiken. Daarbij helpt de ontspannen sfeer bij Therapoot enorm!

Judith Eberson

Jeugdhulpverlener, AAT Level 3


Sinds 1993 ben ik werkzaam als hulpverlener. Ik heb verschillende werkzaamheden en functies uitgevoerd, van (activiteiten-) begeleidster tot speltherapeute en teamleidster. De laatste jaren ben ik voornamelijk werkzaam geweest als ambulante autisme expert, samen met mijn hondse collega's. Ik heb een eigen praktijk, De Dames Hond, waar ik begeleiding biedt aan kinderen en jongeren met inzet van honden. Ik blijf me verdiepen in de laatste ontwikkelingen en ben nooit uitgeleerd. Zo heb ik heb een opleiding tot speltherapeute, maatschappelijk werkster, jeugd&gezinsprofessional en een opleiding tot specialist Psychosociale Ontwikkeling & Weerbaarheid gevolgd.

Tevens heb ik verdiepingstrainingen gedaan tot angstcoach en autisme expert. Ik heb me o.a. geschoold in herkennen, begrijpen en ontrafelen van sensorische informatieverwerking. Ook ben ik PopTalk-Trainer, een mooie methodiek om hulpvragen visueel inzichtelijk te maken. Binnen PopTalk heb ik mij verdiept rondom het thema Rouw & Verlies.

Als docent ben ik betrokken bij Stichting Animal Assisted Therapy, een stichting die zich inzet voor professionalisering van het werkveld en ben ik intervisieleider voor de Limburgse intervisiegroep van Zaak op Poten.

Theo de Boer

Jeugdhulpverlener, AAT Level 3


Ik ben in 1994 afgestudeerd als Sociaal Juridisch Dienstverlener en sinds die tijd werk ik met en voor jongeren. De afgelopen vier jaar ben ik werkzaam als consulent kwetsbare jongeren. Naast deze werkzaamheden werk ik dus ook, samen met mijn bordercollie Aiko, binnen de jeugdhulpverlening. Sinds ik mij kan herinneren heb ik altijd dieren (dus niet alleen honden) om mij heen gehad. Door ervaringen in mijn eigen leven, ben ik er van overtuigd geraakt dat een dier positieve invloed op een mens kan hebben. Ik heb in de afgelopen jaren diverse opleidingen gevolgd, waaronder de  Level 3 Animal Assisted Therapy. Ik werk op het ogenblik met mijn hondse collega Aiko, een bordercollie van 9 jaar,  maar ik hoop over ongeveer een jaar ook gebruik te kunnen gaan maken van mijn Australian Sheperd Moos.

Madelon Stoffels

Pedagoog, AAT Level 3


Sinds 2018 ben ik werkzaam als jeugdhulpverlener, als ambulant begeleidster en groepswerker, zowel in het voorliggende veld als aan de begeleidingskant. In 2019 heb ik mijn opleiding HBO Pedagogiek afgerond. Ik werk bij praktijk De Dames Hond en ben als (ambulant)jeugdhulpverlener werkzaam voor Jens.

Zowel bij De Dames Hond als bij Therapoot werk ik met mijn hond Lotje. Tevens ben ik PopTalk-trainer, een mooie methodiek om hulpvragen visueel inzichtelijk te krijgen en heb ik mij gespecialiseerd in hondenagst. De uitspraak ‘in jezelf geloven’, is voor veel kinderen een belangrijke uitspraak en voor mij een van de redenen waarom ik voor dit mooie vak heb gekozen.

Ik wil kinderen helpen om (weer) in zichzelf te geloven.

Bryony Elbers

Pedagoog, AAT Level 3


In 2020 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Pedagogiek. Na het afstuderen ben ik aan de slag gegaan als ambulant begeleidster bij Cessio, en daarna ook als coördinator van logeren/groep. Binnen mijn werk als ambulant begeleider ondersteun ik veel kinderen in contact met hun ouders, maar ondersteun ik ook ouders waar nodig.

Werken met kinderen doe ik vanuit mijn hart en toen ik ontdekte dat ik de liefde voor mijn honden kon combineren met de passie voor mijn werk was ik verkocht. Zo kwam ik dan ook terecht bij de opleiding Animal Assisted Therapy level 3.

Ik ben thuis opgegroeid met honden en toen ik samen ging wonen met mijn partner werden we verliefd op de golden retriever, in 2021 kwam onze eerste hond Mylo. Al vrij snel wisten we dat we er nog een tweede hond bij wilde, en zo werd Lío begin 2023 onderdeel van ons gezin.