Therapoot

Behandeling, therapie en training met de hond
als co-therapeut!

Therapoot biedt Animal Assisted Therapy. Dit houdt in dat bij de therapie of behandeling een therapiehond ingezet wordt.

Er is tegenwoordig meer aandacht voor de voordelen van het gebruik van dieren binnen de hulpverlening. Enkele manieren waarop de therapiehond een positieve bijdrage levert aan de behandeling:
  1. - Het werken met een dier brengt in de eerste plaats plezier!
  2. - Daarnaast motiveert het de cliënt om zich in te zetten.
  3. - Het dier kan bepaalde zaken duidelijk maken zonder hier woorden aan te verbinden (welke vaak afwijzend kunnen overkomen).
  4. - Het dier biedt steun wanneer moeilijke onderwerpen besproken worden.

De therapiehonden

Faya


Dit is Faya. Zij is een gecertificeerde therapiehond. Hiervoor hebben wij meerdere trainingen doorlopen. Ze heeft haar examen gehaald bij Pets4Care. Faya is een kleiner hondje dat ontzettend graag contact met mensen maakt. Ze is altijd in voor een spelletje, maar kan ook rustig knuffelen. Faya is vooral goed in het spiegelen van het gedrag. Dit houdt in dat zij het kind/ de jongere kan laten zien hoe hij of zij overkomt op anderen.
Milly


Milly is ook gecertificeerd therapiehond, via Pets4Care. Ze houdt van contact met mensen en vindt het heerlijk om oefeningen met de jeugdigen te doen.