top of page

Omdat woorden soms niet nodig zijn...

Animal Assisted Therapy

Therapoot biedt Animal Assisted Therapy.

Dit houdt in dat bij de therapie of behandeling een therapiehond ingezet wordt.

Er is tegenwoordig meer aandacht voor de voordelen van het gebruik van dieren binnen de hulpverlening. Enkele manieren waarop de therapiehond een positieve bijdrage levert aan de behandeling:

- Het werken met een dier brengt in de eerste plaats plezier!

- Daarnaast motiveert het de cliënt om zich in te zetten.

- Het dier kan bepaalde zaken duidelijk maken zonder hier woorden aan te verbinden (welke vaak afwijzend kunnen overkomen).

- Het dier biedt steun wanneer moeilijke onderwerpen besproken worden.

Ons hondenteam

Faya

Dit is Faya. Zij is een gecertificeerde therapiehond, via Pets4Care. Faya is een kleiner hondje dat ontzettend graag contact met mensen maakt. Ze is altijd in voor een spelletje, maar kan ook rustig knuffelen. Faya is vooral goed in het spiegelen van het gedrag. Dit houdt in dat zij het kind/ de jongere kan laten zien hoe hij of zij overkomt op anderen.

Milly

Milly is ook gecertificeerd therapiehond, via Pets4Care. Ze houdt van contact met mensen en vindt het heerlijk om oefeningen met de jeugdigen te doen. Milly is een kruising Appenzeller Sennenhond en Entlebucher Sennenhond. Het is een ontzettende knuffelkont.

Shadow

Hallo iedereen, ik ben Shadow. Ik ben een vrolijk bordercollie mix. Ik ben therapiehond in opleiding. Ik houd van knuffelen en samen spelen! Ik ben meestal vrij rustig en lief maar ik kan ook mijn gekke buien hebben! Ik zie jullie snel bij Therapoot. Pootje van Shadow!

Halo

Hallo allemaal, ik ben Halo. Ik ben therapiehond in opleiding en houd ontzettend van samen werken en kunstjes doen. Ik ben een klein hondje met een sterke eigen wil maar als het moet heb ik goede luisterende oren en zal ik altijd er voor je zijn! Dikke poot van Halo!

Aiko

Aiko is in training, zodat ook zij haar certificaat kan halen. Meer informatie volgt.

Jim

Jim is ook in training, zodat hij zijn certificaat kan halen. Meer informatie.

bottom of page